Θέλεις το ραδιόφωνο σου στην κορυφή;

October 17, 2018
Post Image

Στη σημερινή εποχή, την εποχή του internet, όπου ιντερνετικοί σταθμοί ξεπηδούν καθημερινά, το να κρατήσεις το κοινό στα FM είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα που πρέπει να φέρουν εις πέρας οι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Το ραδιόφωνο μπορεί να είναι ένα μέσο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου, ένας ραδιοφωνικός σταθμός όμως αντικαθίσταται εύκολα από κάποιον άλλον. Για να κρατήσεις τους ακροατές σου πιστούς και κατα συνέπεια τον σταθμό σου στις πρώτες θέσεις των μετρήσεων, πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα ραδιοφωνο να μένει στην κορυφη; Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά.

Ποιοτικός ήχος

Είτε είστε ένας σταθμός με μεγάλη εμβέλεια ή ένας μικρός επαρχιακός σταθμός το να επενδύσετε στον καλό ήχο είναι από τα MUST! Οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών, οποιασδήποτε εμβέλειας, φαίνεται να μην θέλουν να επενδύσουν στον ήχο που παράγουν, αλλά οι ακροατές μπορουν να ξεχωρίσουν τον καλό ποιοτικό ήχο, από έναν μη προσεγμένο ή ακόμη και παλαιωμένο ήχο.
Ας δούμε τα βασικά:

Μην αφήνετε τον αέρα κενό!

Επενδύστε σε καλά μηχανήματα!

Οι διαφημίσεις και τα promos πρέπει να έχουν διαφορετικές φωνές!

Σταθμοί που χρησιμοποιούν για την εκφώνηση των διαφημίσεων τους συνεχώς την ίδια φωνή σε διαφημίσεις που παιζουν η μία μετά την άλλη δεν μεταφέρουν σωστά τα διαφημιστικά μηνύματα. Ο ακροατής δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη σωστή χρονική στιγμή ότι το διαφημιστικό σποτ έχει αλλάξει και έτσι μπορεί μέχρι να το συνειδητοποιήσει να έχει χάσει το μισό σποτ.

Δημιουργείστε περισσότερες από μία εκδοχή του διαφημιστικού.

Ειδικά για διαφημιστικά σποτ που επαναλαμβάνονται πολλές φορές την ημέρα. Όταν ο ακροατής ακούει το ίδιο σποτ συνεχώς, μέτα από κάποια στιγμή σταματούν να δίνουν σημασία στο τι λέει. Προσπαθείστε να πείσετε τους πελάτες σας να κάνουν διαφημιστικές καμπάνιες και να μην αρκούνται στη δημιουργία ενός μοναδικού σποτ. Οι διαφημιστικές καμπάνιες κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού και μεγαλώνουν το ενδεχόμενο να έχει αποτέλεσμα η διαφήμιση.

Δημιουργήστε ένα δυνατό BRAND

Το να δημιουργήσεις ένα δυνατό και αναγνωρίσιμο ραδιοφωνικό σταθμό είναι το σημαντικότερο. Για να δημιουργηθεί το brand πρέπει να δωθεί έμφαση στα σήματα του σταθμού, στην φωνή του σταθμού και γενικότερα σε ότι αφορά το radio imaging! Επενδύστε στο να δημιουργηθεί ένα brand identity του σταθμού σας τόσο δυνατό ώστε να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Οι ακροατές τείνουν να αναγνωρίζουν το σταθμό που ακούνε πριν ακούσουν το ολοκληρωμένο σήμα του σταθμού ανάμεσα από τα τραγούδια, αν έχει χρησιμοποιηθεί μία στιβαρή και άμεσα αναγνωρίσιμη φωνή.
Στο brand identity και το radio imaging συμπεριλαμβάνονται και τα power intros. Δώστε στα πιο in τραγούδια που κυκλοφορούν το id του σταθμού σας. Με αυτόν τον τρόπο, ο σταθμός μένει στο υποσυνείδητο του ακροατή.

Βρείτε κειμενογράφους που γράφουν κείμενα πέρα από τα καθιερωμένα

Οι περισσότερες διαφημίσεις που ακούγονται στο ραδιόφωνο προκαλούν πονοκέφαλο, ή είναι βαρετές. Πλέον όλο και λιγότερη προσοχή δίδεται στο καλό κείμενο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι ένα καλό κείμενο πουλάει προϊόντα, κρατάει τους διαφημιζόμενους και έχει περισσότερες πιθανότητες να κρατήσει έναν ακροατή και στη διάρκεια των διαφημιστικών μηνυμάτων.

Βάλε το internet να δουλέψει για σένα

Ένα μέρος που σίγουρα μπορείς να βρεις τους ακροατές σου είναι το internet. Δεν είναι εχθρός! Ίσα ίσα, αν το χειριστείς σωστά μπορεί να σου επιφέρει αποτελέσματα. Χρησιμοποιήσε τα social media για να επικοινωνείς με το κοινό σου. Ενθάρυνε τους ακροατές σου να αλληλεπιδρούν με τα social media του σταθμού σου και φέρσου έξυπνα ώστε να τους μεταφέρεις από το internet στα fm, με διαγωνισμούς ή με αφιερώσεις. Το internet μπορει να σε βοηθήσει να επωφεληθείς και από τους διαφημιζόμενους. Αν έχεις μία καλή παρουσία στα social media μπορείς να προσφέρεις πακέτα που να περιλαμβάνουν και αυτά, στους διαφημιζόμενους σου.

Προσέλαβε ένα επαγγελματία να διατηρεί το Brand του σταθμού και την ποιότητα ψηλά

Είναι κατανοητό ότι ίσως να μη διαθέτεις το χρόνο να ασχοληθείς με όλα τα παραπάνω. Γιαυτό υπάρχει η δυνατότητα να προσλαβεις άλλους να κάνουν αυτές τις δουλειές για εσένα. Εδώ στην Powerstudios προσφέρουμε όλες αυτές τις υπηρεσίες που μπορούν να εκτοξεύσουν το ραδιοφωνο σου στην κορυφή και να τον κάνουν τον νούμερο ένα σταθμό στις επιλογές των ακροατών της εμβέλειας σου. Με γνώσεις του τι χρειάζεται ένας σταθμός, τι ζητάει ένας ακροατής αλλά και ένας διαφημιζόμενος από το ραδιοφωνικό σταθμό που επιλέγει, μπορούμε να είμαστε ο συνεργάτης που χρειάζεσαι!

Comments

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>